Hoe jij je kunt voorbereiden op een concert

Je accreditatie is binnen en vol goede moed ga je naar de concertzaal toe. Maar hoe zorg je eigenlijk dat je het maximale haalt uit jouw Three Songs No Flash? Je hebt maar kort de tijd om het gewenste beeld te maken en je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan.

Weet wie je gaat fotograferen

Dit eerste punt durf ik nog geen tip te noemen, het lijkt mij namelijk logisch dat je van te voren weet welke artiest je gaat fotograferen. Probeer iets verder te denken dan enkel de artiestnaam. Verdiep je bijvoorbeeld even in het aantal bandleden en check Spotify om te luisteren hoe de muziek klinkt. Dit helpt je een beeld te krijgen van het geheel!

1. Zoek de setlist op

Over het algemeen spelen artiesten shows in een reeks tijdens een tour. Dit betekent dat ze de avond ervoor misschien wel in een andere concertzaal hebben gestaan en dezelfde show al een keer gespeeld hebben. 

Op een website zoals setlist.fm kun je setlisten van eerdere shows terugvinden, vaak ingestuurd door fans. Op deze manier kun jij er dus al achterkomen welke drie liedjes jij mag gaan fotograferen en dat is de opmaat naar de volgende tip.

2. Filmpjes op Youtube

Lang leve het mobiele tijdperk. Omdat veel fans concerten van A tot Z filmen met hun telefoon, kun jij de drie liedjes die jij mag fotograferen gaan opzoeken op Youtube. Typ de artiest met songtrack in de zoekbalk en vergeet niet om bij het zoeken het filter in te stellen op ‘uploaddatum’ zodat je recente filmpjes te zien krijgt en niet een concert van 6 jaar geleden.

Aan de hand van de filmpjes kun je zien hoe de band opgesteld staat, hoe het decor eruit ziet, of de lichtshow groots of juist heel klein is, wanneer er misschien special effects gebruikt wordt en of er verder bijzondere momenten plaats vinden.

3. Notities maken

Bang dat je wat gaat vergeten? Maak dan wat notities in je telefoon. De inhoud van drie liedjes kun je misschien nog wel onthouden, maar wanneer je de hele show mag fotograferen kan het je enorm helpen door de setlist + details in je telefoon te hebben staan. 

Geprint op papier kan natuurlijk ook, maar de ervaring leert dat het nogal donker kan zijn in een concertzaal. Dan werkt een oplichtend schermpje beter.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Sorry, je kunt geen tekst kopieren van deze website!