Over Mij

Wie is Nathan Reinds

In 2016 begon ik per ongeluk met concertfotografie. Als stagiair liep ik stage bij het boekings- en managementkantoor Friendly Fire in Amsterdam op de marketingafdeling. Onder het mom van ‘Hey, het zou leuk zijn als we na de shows een paar foto’s op social media kunnen zetten om de bezoekers te bedanken voor hun komst…’ kreeg ik de opdracht om de eerste drie liedjes van twee concerten te fotograferen. Ik was immers de stagiair die een camera thuis had, of nouja, iets wat er op leek.

Dat waren niet de minste shows, namelijk The 1975 in AFAS Live en Macklemore & Ryan Lewis in de Ziggo Dome.

Uiteraard maakte ik die avonden niet mijn beste foto’s, maar ik vond het fascinerend om te doen. Op die avond zag ik collegafotografen naast mij staan en ontdekte ik dat dit blijkbaar een beroep kon zijn. Hoe vet zou het zijn om dat te behalen?

Langzamerhand ging ik investeren in mijn apparatuur, netwerk en opdrachten. Eerst naast mijn studie, toen naast mijn eerste baan en ondertussen is het geheel uit de hand gelopen en is het mijn fulltime werk. Als fotograaf mag ik de beste productie-, media- en corporate bedrijven helpen met het vastleggen van hun live evenementen.

Waarom deze website?

Zonder de hulp van anderen, zou ik niet bereikt hebben waar ik nu sta. Net zoals dat ik veel geluk heb gehad dat ik in een heel warm nest in Nederland ben geboren. Van dit stuk toeval en geluk ben ik mij enorm bewust. In dat kader vind ik het dus belangrijk om kennis ook weer door te geven aan andere fotografen. Om drempels te verlagen. Ik pretendeer absoluut niet de snelweg naar succes of de absolute waarheid voor je te hebben. Mijn ervaringen zijn vooral bedoeld ter inspiratie. Heb jij een andere manier die voor jou beter werkt? Vooral lekker doen!

Auteur

In 2021 heb ik het boek ‘The Bigger Picture of Eurovision Song Contest 2021’ uitgebracht.

Als huisfotograaf heb ik het gehele Eurovisie Songfestival in Nederland vastgelegd. Van de eerste flightcase die Rotterdam Ahoy binnen kwam, tot de afbouw die ‘s nachts na de Grand Final van start ging. Het fotoboek is een uniek kijkje achter de schermen bij de grootste TV-productie ter wereld.

www.biggerpicturebook.com

Opdrachtgevers

Ik werk voor een boel verschillende opdrachtgevers, waaronder:

DI-RECT, NPO 3FM, Eurovisie Songfestival, AvroTros, NEP the Netherlands, NPO, Ampco Flashlight, Xsaga, EMG, Vrienden van Amstel Live, Snelle, KNVB, KRO-NCRV, Faber Audiovisuals, Unlimited Productions, NPO Radio 2 en Sightline Productions.

Website

Benieuwd naar mijn werk? Bekijk dan mijn website: www.nathanreinds.nl


Header foto is gemaakt door Tim van der Zalm

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Sorry, je kunt geen tekst kopieren van deze website!