Wat zit er in mijn cameratas?

Eerlijk is eerlijk, af en toe samen nerden over apparatuur is ook gewoon leuk. Ik laat je in dit artikel zien wat er in mijn cameratas zit en waarom ik bepaalde items meeneem.

Rollen in plaats van tillen

Op mijn statieven na zit alles in Think Tank International Airport V3. Een oerdegelijke koffer die mij nog nooit in de steek heeft gelaten. De rolkoffer is lekker groot opgezet waardoor er met gemak twee body’s en tal van lenzen in passen. Vanwege het gewicht is het erg prettig deze rolkoffer niet op de rug te hoeven dragen.

Heb ik een opdracht waarbij een tas op de rug goed uitkomt? Dan maak ik gebruik van de Think Tank Airport TakeOff™ V2.0 Rolling Backpack. Deze kun je zowel rollen als op de rug dragen. Hij is iets kleiner en platter dan de Think Tank

Voor de vliegers onder ons: de koffer is in theorie ook geschikt om als handbagage te mogen meenemen, maar bij budgetairlines kan de koffer wel eens als te groot worden geclassificeerd.

De Think Tank International Airport V3

Mijn body’s

Sinds 2021 ben ik overgestapt op de Canon R5 systeemcamera, in eerste instantie met de Canon 5D Mark IV als back-up camera maar sinds 2022 is deze ook vervangen door een Canon R5 systeemcamera. Ik vond het aanzienlijk prettiger om met twee identieke apparaten te werken, zeker omdat de knopjes niet op exact dezelfde plekken zitten en de camera’s aanzienlijk anders in de hand liggen ten opzichte van elkaar.

Beide body’s zijn voorzien van de Canon BG-R10 batterygrip.

De Canon R5 systeemcamera

De objectieven

Voor mijn professionele werk heb ik vrijwel alle brandpuntafstanden gecoverd zodat ik op elke situatie voorbereid ben. Ik werk enkel met Canon L-serie objectieven voor mijn professionele werk. De lenzen die ik gebruik op een rijtje:

 • Canon EF 8-15mm F4.0
 • Canon RF 15-35mm F2.8
 • Canon RF 24-70mm F2.8
 • Canon RF 70-200mm F2.8
 • Canon EF 100-400mm F4.5-5.6 II
 • Canon RF 35mm F1.8
 • Canon RF 50mm F1.8

Mijn grote voorkeur gaat uit naar zoom-lenzen. Concerten en evenementen zijn enorm dynamisch. Als er iets gebeurd waar ik niet dicht op sta, dan wil ik dat dichtbij kunnen halen met een zoomlens. Gebeurd er dertig seconden later iets vlak voor mijn neus, dan wil ik dat gevoel juist versterken met een groothoeklens. Ik wil in mijn werkzaamheden niet beperkt worden door lenzen met een vast brandpuntafstand.

Alle extraatjes

Elke cameratas vult zich gaandeweg met allerlei extra’s en accessoires, zo ook die van mij. Naast de camera’s en lenzen neem ik mee:

 • Macbook Pro
 • Velbon Monopod
 • Accu’s
 • Think Tank hoes met CF Express kaarten
 • Custom oordoppen
 • Samsung T5 externe SSD 1TB
 • SanDisk CF Express card reader
 • Leatherman zakmes / multitool
 • Afstandsbediening voor camera
 • Zaklampje
 • Apple Macbook oplader
 • Apple iPhone oplader
 • Schoonmaakitems
 • Deoderant
 • Sharpies & pennen
 • Visitekaartjes (haha, nooit gebruikt.)
Extra’s

Niet in de tas

Wat niet in de tas zit, maar wel vrijwel altijd mee gaan zijn mijn twee statieven. Als tripod werk ik met de Benro Travel Angel. Naast de tripod heb ik een hoogtestatief die tot 4 meter in de lucht kan, de Photomast MK 2. Het hoogtestatief heeft dezelfde balhoofd als mijn tripod, waardoor ik niet van statiefplaatjes hoef te wisselen wanneer ik mijn camera van het ene statief naar het andere statief wil verplaatsen.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Sorry, je kunt geen tekst kopieren van deze website!